ARAÇ MAHRUMİYET BEDELİ / KAZANÇ KAYBI NEDİR?

Hasar gören aracın onarım süresi boyunca kullanılamaması ya da işletilememesi sebebiyle ortaya çıkan zarar, ticari araçlarda (taksi, otobüs, servis, minibüs, otobüs ve diğer ticari araçlar) kazanç kaybı tazminatının konusunu oluşturmaktadır. Kullanılamama süresi uzman eksperlerimiz tarafından, eksper raporunda belirtilen süreler ve aracın marka, cinsine, modeline göre makul onarım süresi baz alınarak hesaplanmaktadır. Tazminat tutarı ise uzman avukatlarımız tarafından gerçekçi rakamlar üzeriden hesaplanarak yasal süreç başlatılmaktadır.

Hususi araçlarda da kazanç kaybı farklılık göstermektedir. Uygulamada özel araçlar, kazanç getiren araçlar olarak kabul edilmediğinden doğrudan kazanç kaybı alınması söz konusu değildir. Ancak, açmış olduğumuz davalarda çok kez kabul kararı verilmiştir. Özel (şahsa ait) araçlarda bu bedelin tazmin edilebilmesi için araç kiralama faturasına ihtiyaç duyulmaktadır. Araç kiralama faturası temin edilirken mutlaka alanında uzman bir avukattan yardım alınmalıdır. Belirtilen şartların sağlanması halinde hususi araçlar içinde araç mahrumiyet bedeli tazmin edilebilmektedir.

Kusursuz olduğunuz bir kaza nedeniyle araçsız kaldınız ve tekrar araç kiralama masrafı altına girdiyseniz veya ticari aracınız çalışamadığınız için kazanç kaybına uğradıysanız hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

guvenlik anahtari

Yol Tarifi